Overslaan en naar de inhoud gaan

Mentoropleiding

Omschrijving

Sinds 1 september 2019 is het volgen van een mentoropleiding verplicht. Elke mentor moet dan binnen een bepaalde termijn na de erkenning een opleiding gevolgd hebben. De mentor staat in voor de opleiding en begeleiding van de lerende op de werkplek. Een belangrijke taak die heel wat vaardigheden vergt!

Dankzij de mentoropleiding in de bouw krijgen ervaren werknemers een aantal belangrijke didactische en pedagogische tips mee om de schat van informatie over te dragen aan hun jongere collega's.

Maar ook de Vlaamse Overheid ziet de troeven van een mentor in. Ze creëerde een specifieke doelgroepenvermindering voor mentoren. Op die manier kan een bedrijf, naast de interne voordelen, ook rekenen op een tussenkomst in de loonkost van de mentor. Na het volgen van deze opleiding, verkrijg je een attest dat erkend is door Constructiv.

Programma

- De vier leerstijlen
- Duidelijke instructies geven
- Enkele didactische principes

- Coachen, motiveren, bijsturen en evalueren
- Zelfkennis als mentor vergroten: eigen sterktes en valkuilen
- Feedback geven als mentor
- Bespreken en uitwisselen van ervaringen en concrete situaties

 

Duur: 1 dag

Doelpubliek

Arbeiders en bedienden van alle bouwsectoren die na enkele jaren ervaring een kei zijn geworden in hun vak en hun kennis willen overdragen.

Prijs

  • Dankzij CEVORA is deze opleiding GRATIS voor bedienden PC 200. Bedrijfsleiders (met zelfstandig statuut) kunnen ook gratis deelnemen, op voorwaarde dat ze tegelijkertijd ten minste één bediende inschrijven voor dezelfde of een andere Cevora-trainingén het bedrijf een opleidingsplan heeft ingediend bij het Sociaal Fonds in het kader van de sectorale CAO.
  • Dankzij het Constructiv wordt het uurloon van de arbeiders PC124 tijdens deze opleidingen voor het grootste deel terugbetaald.
  •  

Subsidiemogelijkheden

  • KMO-Portefeuille

Praktische informatie

28/01/2022
08:30 - 16:30
Bedrijfsbeheer
Prijs leden:
€170
Prijs niet-leden:
€221
2 Vrije plaatsen
Winteropleiding
Uiterste datum inschrijving

Meer informatie

Organisator:
Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant

Ondernemingsnummer:  0406479092

Opleidingsverantwoordelijke:
Ikram Ouadrassi
Coördinator Bouw Academie