Overslaan en naar de inhoud gaan
Build Circular.Brussels

Build Circular.Brussels

Bouwen aan de toekomst

Build Circular.Brussels is een ambitieus gewestelijk project dat de transitie van de Brusselse bouwsector naar de circulaire economie wil bevorderen. Onze collega's van de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad en BRC Bouw zijn samen verantwoordelijk voor dit project. Het doel is zoveel mogelijk bouwondernemers – zaakvoerders, bedienden, arbeiders – die in het Brussels Gewest actief zijn op te leiden.

De dienstverlening wordt GRATIS aangeboden tot eind 2021 dankzij de steun van Leefmilieu Brussel.

 • Opleidingen

  Opleidingen aangepast aan elke beroepstak

  Het aanbod omvat een vijftigtal opleidingen gericht op de verschillende deelsectoren van de bouw : ruwbouw, afwerking, speciale technieken, overige subsectoren. De waarde van dergelijke opleidingen schommelt al gauw tussen € 500 en € 1.000.

  Bekijk de opleidingskalender

 • begeleiding

  Begeleiding op maat

  Deskundigen inzake circulair bouwen, met name van het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB), staan ter beschikking van ondernemingen om hen een diagnose van hun activiteiten voor te stellen, hun behoeften te analyseren en advies aangepast aan hun situatie voor te stellen. Er zijn verschillende begeleidingsformules: analyse van jouw ondernemingsproject, beheer van afval op bouwplaatsen, enz.

De opleiding van (toekomstige) bouwvakmensen is een essentiële hefboom om de sector in de richting van de circulaire economie te laten bewegen. 

Ecobuild.Brussels
Build Circular.Brussels

Aarzel niet om te surfen naar onze website over het Build Circular-project! 

Volg al het nieuws over het project!